Alkohol innehåller mycket energi. Många tycker om att ta ett glas då och då, men det bidrar inte till god hälsa.

Alkohol innehåller mycket kalorier och en del av dessa drycker innehåller också en hel del socker, men ingen näring att tala om. Alkohol påverkar både fettförbränningen och vårt omdöme negativt. För kroppen är alkohol en prioriterad energikälla, vilket innebär att kroppen kommer att förbränna alkoholen före all annan kost.

Alkohol är dessutom ett gift som kroppen ska hantera i levern och det är i levern din kropp omvandlar kolhydrater till glykogen. Om denna funktion blir uppehållen av att ta hand om giftet istället så lagras maten som fett istället. Öl, vin och sprit innehåller olika mängd alkohol, men de har också gemensamt att de innehåller mycket kalorier, en tumregel är att ett normalt glas ger cirka 100 kcal. Det finns studier som visar att små regelbundna mängder av öl eller vin påverkar livslängden positivt för att risken för hjärt-och kärlsjukdomar minskar. Däremot ökar risken för andra sjukdomar om du dricker alkohol och risken för hjärt-och kärlsjukdomar ökar om du dricker för mycket.

Läs mer om detta och mat, motivation och motion på wabani.se

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s