Krönika – Ett år att reflektera över

En bra tid att stanna upp och tänka tillbaka brukar vara vid året sista skälvande veckor. Det är viktigt att reflektera, tänka tillbaka på vad som blev rätt eller fel, vilka erfarenheter som kan dras av olika situationer eller kanske bara att klappa sig själv på axeln och tacka för bra tagna beslut.

Att utvärdera året och dra slutsatser och se hur du utvecklats är en viktig del av vår reflektionsförmåga, som människa. Hur mycket har 2016 varit en transportsträcka och upprepningar? Vad kan du lära av 2016 som du kan ta med dig till 2017 med nya möjligheter, utmaningar och förbättringar? Vad har varit bra, lärorikt, vilka motgångar har du haft och vad har du lärt från dem? Hur har du odlat dina relationer, vad är du stolt över?

Här kommer ett tips jag fick i början av 2016. Skriv månadsbrev till dig själv.

Ja, det blir som en sorts dagbok. I mitt fall väldigt kort (en halv A4) men det blev väldigt lyckat. Att i slutet på månaden skriva några rader, det är en reflektion det med. Skillnaden är att jag faktiskt skrivit ner mina erfarenheter, och det ger mig en möjlighet att växa, göra om eller göra ännu bättre innan året är slut.

Det här är min utmaning till dig. Skriv ett månadsbrev till dig själv, du kan börja direkt. Hur har den gångna tiden varit i ditt jobb, i din relation eller kanske på gymmet? Vilka små justeringar kan du göra till nästa månadsbrev och under nästa år? Det första steget är alltid svårast att ta. Lycka till!

Ha nu en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

peter_feldt_foto_jenny_puronne

Foto: Jenny Puronne

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s