Avdrag för friskvård kunde lika gärna ligga under RUT-avdraget. Det är den tanke som väcks när vi har våra samtal med politiker och för oss som arbetar med frågan spelar det ingen roll vad vi kallar det.

Nyligen hade jag ett nytt möte på regeringskansliet, den här gången med Caroline Waldheim som är politisk sakkunnig hos Gabriel Wikström, sjukskriven folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister. Caroline och jag har känt varandra i många år men vi träffas inte så ofta. Vi pratade länge om hälsa, vad är hälsa för oss personligen och vad är hälsa för folk i allmänhet. En inte allt för obekant diskussion för mig som jobbat i branschen över 30 år men fortfarande lika spännande att diskutera, framför allt med en person som jobbar med de här frågorna för vår regering. Jag vet att idén om ett avdrag för friskvård börjar ta fäste, vårt enträgna arbete har gett resultat och nu närmar vi oss ett val. Kanske kan det bli så att frågan om BOT-avdraget blir en fråga som partier går till val på.

Under vintern har vi jobbat mycket med BOT-avdraget. En uppdatering av BOT-rapporten och en ny broschyr och hemsida som kommer att lanseras inom kort. Vi har gjort mycket lobbyarbete i form av möten med politiker och vi stöttas av Småföretagarnas Riksorganisation och Almega/ Friskvårdsföretagen. Det finns en detaljerad kommunikationsplan för BOT. Debattartikeln som GP tog in skickades till alla i regeringen och dessutom skrev Almega/ Friskvårdsföretagen en egen variant som gick ut i Dagens Industri.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/inf%C3%B6r-bot-avdrag-och-minska-sjuktalen-1.4302328

Miljöpartiets partistyrelse skriver inför den kommande kongressen att man kommer att föreslå att ROT och RUT ska göras om till valfri tjänstekonsumtion, ”Vill man ena året gå på massage för pengarna kan man nästa år köpa städtjänster eller anlita en personlig tränare.” Detta är definitivt ett genombrott för oss som jobbat så länge och målmedvetet med BOT-avdraget.

Det är många som stöttar BOT-avdraget, det behövs och när det drar ihop sig till val ska partierna känna att frågan lockar väljare. Så fortsätt stötta och be alla du känner att skriva under på Kroppsterapeuternas hemsida http://www.kroppsterapeuterna.se/bot-avdraget/

Kroppsterapeuternas medlemmar blir symbolen för kvalitet, seriositet, kontinuitet, och den självklara utföraren av ett kommande BOT-avdrag eller om vi nu ska kalla det för RUT-avdraget. Det spelar ju ingen roll, bara vårt enträgna arbete med avdrag för friskvård blir verklighet, för då väntar en helt annan framtid för hela friskvårdsbranschen.

Stötta BOT genom att sprida budskapet du med och ha en skön sommar!

Peter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s